in

Marina Trost – Sve Pohvale Za "Summer Solstice Festival"

EnglishTurkishGermanFrenchSpanishItalianArabicRussianBosnian

Među brojnim izvođačima koji su gosti ovogodišnjeg „Summer Solstice Festivala“ je i Marina Trost iz Njemačke, jazz muzičarka, koja je u sklopu festivala imala dva nastupa, a sa nam je podijelila impresije sa nastupa, ali i iz Bosanske doline piramida.

 – Profesionalna sam muzičarka preko 25 godina, bavim se jazz muzikom, koju sam i studirala, a uporedo s tim sam završila i brojne kurseve za liječenje. Uvijek sam znala da je glas nešto više od proizvodnje zvuka, glas može da nas dotakne tako duboko kao ništa drugo. Željela sam da izučavam tu magiju, a bavim se i trauma terapijom, psihoterapijom, liječenjem energijom…Sve to sada kombinujem, dakle pjevanje i liječenje, a radim liječenje zvukom i kanalisanje energije kroz moj glas. Pokušavam da svu pozitivnu energiju iskažem kroz srce i glas.

I Marina je jedna od brojnih zaljubljenica u projekat istraživanja bosanskih piramida, koja se odlučila mnogo više uključiti i dati svoj doprinos, pa je tako u Bosni i Hercegovini osnovala i sopstvenu firmu, a kupila je i zemljište, što dovoljno govori o njenoj očaranosti ovom zemljom i projektom.

 – Od početka sam mnogo čitala o ovom projektu i sve pratila, a prije četiri godine sam i došla ovamo, te osnovala firmu i kupila zemlju. Ne samo piramide, ne samo Visoko, već je cijela zemlja predivna, ljudi su srdačni, sve je prelijepo, a energije su tako nevjerovatno jake. Što se tiče muzike i nastupa na festivalu, imala sam priliku nastupiti sa „Manas“ centrom, a onda i sa kolegom Daveom Norwoodsom, kako sam primijetila, publici su se nastupi jako svidjeli. Jako sam sretna što sam imala priliku nastupiti na ovom festivalu, a jedno veliko hvala dr. Osmanagiću i cijelom timu Fondacije, jer uvijek je potreban tim, dobar tim, da bi se organiziralo nešto ovako predivno. Jako smo zahvalni za sve što radite, a po reakcijama publike, mislim da su svi bili zadovoljni nastupima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

GORAN KARAN O PROJEKTU BOSANSKIH PIRAMIDA U VISOKOM

Festival i sajam povodom početka ljeta u parku 'Ravne 2'